Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikaela drömmer om att få resa mycket

Med prinsesstårta, familj och släkten, så firar Mikaela Hammarbäck sin födelsedag. I dag fyller hon 30 år.

Annons
På jobbet. Mikaela Hammarbäck arbetar i Café Koltrasten, där hon trivs bra. I dag fyller hon 30 år.

Att fylla 30 år känns roligt, tycker Mikaela Hammarbäck. Födelsedagen i dag fredag ska hon fira med sin mamma, och i morgon kommer släkten.

– Det känns bra. Ovant, men roligt. Jag tror inte det kommer kännas som någon stor skillnad att vara 30, säger Mikaela när FP träffar henne på hennes sista dag som 29-åring.

Hon tar sig tid att sitta ned och prata en stund, även om hon är på jobbet. Mikaela arbetar på Café Koltrasten i Fagersta där hon trivs bra. Arbetskompisarna är trevliga och jobbet roligt.

– Jag står mest i disken, det tycker jag om. Jag skulle vilja prova baka lite också, det har jag inte gjort förut, säger Mikaela.

Det är sällan hon själv äter fikabröd, men när hon gör det tycker hon bäst om prinsesstårta, och det är det hon hoppas få på sin födelsedag. Men någon särskild present önskar hon sig inte.

– Nej, det är svårt. Någonting blir det säkert men det spelar inte så stor roll.

Något hon uppskattat som present tidigare år är skivor, eftersom hon är musikintresserad. Smaken är blandad, men gärna schlager och hon har följt Melodifestivalen de senaste veckorna.

– Förra programmet höll jag tummarna för Frans.

Mikaela är född och uppvuxen i Stockholm och har även bott några år i Thailand med familjen där hon lärde sig både thailändska och engelska. Hon flyttade till Fagersta när hon var 13 år. Stockholm kändes stort att bo i, och i Fagersta finns det mindre att göra, men det ser Mikaela som något positivt.

Hon trivs bra här och har många vänner som hon träffar ofta, kanske för en sväng på stan för att kolla i affärer.

När Mikaela är ledig tycker hon också om att spela fotboll och innebandy. Hon spelar i Fagersta Södra Flyers. Teater är också ett stort intresse och hon är med i Järngänget på Norrby teater.

Har du någon önskedröm?

– Att resa mycket. Något annat jobb drömmer jag inte om, jag trivs ju här.

Mikaela skulle vilja besöka många länder och platser, gärna där det är varmt. Hon gillar att bada och vintern, den tycker hon inte om.

– Jag försöker gå ut och göra saker ändå. Mamma och jag tar promenader med hennes hundar, och jag träffar kompisar.

Somrarna är bättre.

– Då åker jag husbil med min mamma, min bror och hans sambo, och min brorsdotter, berättar Mikaela.

Då håller de sig oftast i Sverige. Besöket i Gränna är ett fint minne. Något som Mikaela också drömmer om är att oroligheter och krig i världen ska sluta.

– Man ser mycket på tv och önskar att människor inte ska behöva svälta, att det ska finnas mer mat till alla.

Annons