Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Andersson brann för etiska frågor

Annons

Beskedet att Bengt Andersson, Fagersta, avlidit efter en tids sjukdom kom hastigt för oss alla.

Bengt var en erfaren politiker och kom till Kristdemokraterna från Centerpartiet. Jag lärde känna honom när han engagerade sig i landstingspolitiken där har var aktiv under flera mandatperioder.

Bengt var som politiker ärlig, saklig och påläst. Särskilt engagerad var han i frågor av etiskt slag. Han brann för att landstinget skulle inrätta ett etiskt råd som skulle vara såväl politiker som personal behjälpliga med de svåra etiska frågor som ständigt är närvarande inom vården.

Han nådde inte ända fram i denna fråga men hans arbete resulterade i att etikfrågorna mer medvetet har funnits med i de politiska diskussionerna.

Bengts humor var uppskattad. Han fick landstingsgruppen att många gånger brista ut i ett befriande skratt när det politiska arbetet kunde vara tungt.

En politikerkollega sa när hon fick beskedet om Bengts bortgång att ”Han är ett leende att minnas”. Den beskrivningen håller hela landstingsgruppen med om och så vill vi minnas honom.

Bengt var även en av de första att engagera sig när Kristdemokratiska partiet etablerade sig i Fagersta där han sedan under många år funnits med i syrelsen. Saknaden efter vännen Bengt är mycket stor och vi vill alltid minnas hans engagemang i många viktiga frågor.

NilsRune Lundén, Kristdemokraterna i Fagersta

Ingvar Nordén, Landstingsgruppen

Mer läsning

Annons