Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cathrine Gordon har lämnat sin teater

Annons

Nu har min vän Cathrine arbetat färdigt. Jag uppskattade att prata med henne i telefonen, om Nisserska teatern i Falun och Dalateatern. Vi lärde känna varandra från Brinellskolan och Norberg.

Jag har intresserat mig för teatern och har följt Cathrine genom åren, bland annat genom Fagersta-Posten. Jag frågade henne om jag fick vara med på Nisserska med kaffeserveringen, men hon sa ”nej, det går inte, du har nog med ditt”. Men jag var tacksam att få snacka med henne. Hon berättade lite om sig själv och sin familj, var alltid glad och framåt. Cathrine kunde skildra mycket från vardagen och kom alltid med nya idéer till teatern, till exempel Haren och vråken, Anton Tjchechovs Nysningen med mera. Den sistnämnda föreställningen var jättebra.

Vi saknar Cathrine, en sådan bra ”teaterdirektör".

Cathrine har fyra barn och maken Yngve, liksom teaterfamiljen i Norberg och Falun.

Jag kände gemenskap med Cathrine, en varm person som vågade gå på djupet av känslor. Hon vågade det mesta utan krusiduller, det var det som jag fastnade för hos henne. Inget krångel här inte. Rakt fram ska det vara. Men ledsen och arg blev hon också.

Vilken orättvisa att Cathrine skulle hamna här. Många andra människor vågar inte göra sig synliga, bjuda på sig själva. Sådan var inte Cathrine. Få äro utvalda som det sägs.

Hon var för härlig när hon agerade på scenen, kosta vad det kosta ville. Vilken lysande skådis, vem kunde som Cathrine Gordon? En stark tjej med skinn på näsan.

Hon var före alla på något konstigt sätt, att visa på lite mera än det vanliga människor gör, konfrontera problem så att säga, på ett riktigt bra sätt.

Jag kan inte låta bli att skratta – vilka fullträffar hon fick in. Men gråter gör jag också.

Men va fanken, man måste ju våga att stå på scenen, det är ett gediget arbete att skildra allt mellan himmel och jord.

Nu har Cathrine lagt skorna på hyllan.

Pia Wåhlander, Falun

Mer läsning

Annons