Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elof Persson var en fin vän

Annons

Med sorg i hjärtat nåddes vi av beskedet att Elof Persson avlidit. Elof var vår granne, vår vän och nästan en familjemedlem efter mer än tjugo års gemenskap.

Elof var en pensionerad sågverksarbetare som kunde berätta historier om det Sverige som fanns förr, om hårda tider. Men vi fick också höra om det roliga, om dansen som han var så förtjust i. Elof var en skicklig dansör.

Under många år bodde Elof Persson uppe i Darsbo i Skinnskatteberg. Han skötte mycket av tillsynen av fisket i Storsjön, och var själv en hängiven fiskare. Han tjärade sin eka och begav sig ut på sjön så länge han orkade. Han var mån om sin hälsa och promenerade eller cyklade mycket.

Under många av de år som Darsbo var del av ett naturreservat var han något av självpåtagen tillsyningsman. Han såg vad som hände med de vilda djuren, med skogen, vägarna och mycket annat.

Han var alltid en hjälpande hand för Unga örnar som i många år hyrde Darsbo som lägergård.

Ja, åtskilliga är de kilometer han gått med gräsklipparen och de tag han dragit med sågen för att röja bland buskar och träd.

Det hände ofta att vi kom dit och upptäckte att han klippt gräset även åt oss. Det var typiskt Elof. Han var en snäll man, en fin man.

Vi är så tacksamma att vi fått ha honom som vän. Och att hans familj blivit lite som vår familj. Anna såg honom som en extra morfar som alltid köpte hem apelsiner när vi skulle komma – hon älskade apelsiner. Sune minns de gemensamma resorna i bygden då Elof berättade om sitt liv och pekade ut var saker skedde. Margareta minns Elofs goda bakverk och mängder av goda råd för hur man enklast löser diverse problem.

Nu sitter han inte längre på gröna soffan på baksidan och blickar ut över sjön, men för oss kommer Elof Persson alltid finnas kvar i ljust minne bevarad.

Margareta, Sune och Anna Israelsson

Mer läsning

Annons