Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förebild för oss som var unga

Många minns säkert Maja Arvidsson som den eviga motionären som deltog i alla tänkbara motionslopp. Hon kom springande, oftast med sin schäfer i sällskap, liten och senig och alltid i full fart.

Annons

För Fagersta Brukshundklubb var hon en levande legend. Det var hon som tillsammans med Bengt Andersson startade upp verksamheten vid kråkslottet i Semla för snart 60 år sedan.

Bengt var ordförande och instruktör och Maja var en av medhjälparna. Hon ställde upp som funktionär i alla sammanhang. Ingen uppgift var omöjlig för Maja. Hon deltog med sin schäfer i draghundstävlingar och även i bruksprov. När det arrangerades tävlingar på hemmaplan fanns hon alltid på plats och var med i alla förberedelser. Köket och serveringen tog hon alltid hand om och blev en välkänd gestalt och ett föredöme för oss som kom senare in i klubben.

Vid flytten till Åvestbo var hon förstås med och byggde upp verksamheten. Hon städade, målade, sålde lotter, bakade pepparkakor till julskyltningen med mera. Parallellt med jobbet på klubben deltog hon i alla tänkbara motionslopp som Vätternrundan, Arosmarschen, Vansbrosimmet, Engelbrektsloppet, Vasaloppet med flera, och blev en av de första kvinnorna som genomförde Klassikern. 1978 fick hon motta Klassikerdiplomet ur prins Bertils hand.

Det finns mycket att berätta om Maja, om hennes lite torra humor och träffsäkra repliker, som lockade till skratt.

Hon var verkligen en förebild för oss som var unga på den tiden och vi minns henne med glädje och tacksamhet.

Mer läsning

Annons