Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugo hjälpte ungdomar och var stolt över sin dotter

Eftertänksam och saklig, noga och varm, lyssnande. Kanske var det det som gjorde Hugo Gabrielsson till en synnerligen duktig lärare och trevlig arbetskamrat. Han tog sig an många ungdomar som inte hittat rätt så långt. Bobergskolan fann det hos alla ungdomar och Hugo var en av frontarna.

Annons

Många talar fortfarande om sina år på Boberg, hur de fick hjälp att finna sin väg ut i livet. De flesta gick från skola direkt ut i arbetslivet. En stor del i detta var Hugos tro på att alla kunde, det gällde att bara hitta fram till dem. Så enkelt det låter. Så svårt det är.

Tillsammans med sin vapenbroder Gunnar var de under hela 1990-talet i framkant vad gällde kommande energiutmaningar. Nu talas vitt och brett om vätgas som ”coming up”- energin. Hugo och Gunnar var bland de bästa praktikerna inom detta område mycket tidigt. Hugos kontaktnät kring detta sträckte sig runt hela vårt klot. Japan, USA, Island och Tyskland var några av de länder som Hugo och Gunnar besökte för att lära mer och dela med sig av sina kunskaper.

Under flera år hade jag glädjen att samarbeta med Hugo. Han var stolt över sin dotter som valt ett yrke som också varit hans under en period, pilotens.

Hugo var allmänt intresserad liksom jag. Det blev mycket Värmland, sport och politik. Han mjuknade påtagligt när vi talade om djur och natur. Jag minns särskilt hans berättelser om jakt och samspelet hund/jägare.

Min bästa tid med Hugo var när vi arbetade med ”Idégruvan”. Vi åkte land och rike runt och besökte mässor och ställde ut på dito. Anekdoter och halvdåliga skämt gjorde resor och sena kvällar drägliga.

Jag hoppas att vi alla som kände Hugo och som uppskattade honom som vän, arbetskamrat, ja som människa kom ihåg att berätta det för honom.

Å andra sidan, med tanke på hans nyfikenhet och hans ” bry sig om” har han nog full kontroll där i sin himmel med sin Marianne.

Mer läsning

Annons