Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Sjöström levdeför rätten till teater

Annons

Ingrid Sjöström har lämnat jordelivet.

Jag hade förmånen att få lära känna henne under många år tillsammans i styrelsen för Norbergs teaterförening.

Ingrid var en person som brydde sig om. Hon nöjde sig inte med att bara notera en mängd elände i världen. Många är de norbergare som mött hennes energiska engagemang för en bättre värld, både som lärare och som Unicef-försäljare av julkort.

Hon var också starkt engagerad i vad som hände i kommunen. Många är de politiker och tjänstemän som fått samtal och besök av Ingrid, för diskussion om politiska beslut eller andra sakers tillstånd som hon tyckte var viktiga.

Ingrid var också en stor kulturpersonlighet som vid två tillfällen fick motta Norbergs kommuns kulturstipendium. Det senaste för att hon bland annat såg till att alla skolbarn i Norberg fick se minst en teaterföreställning under ett år, när skolan tyckte att de inte hade råd med detta.

Teatern var viktig för Ingrid. Hon hade en konstnärssjäl som såg teater som något nödvändigt för medborgarna. Det var ibland hårda diskussioner i teaterföreningen när Ingrid stred för att erbjuda norbergarna riktigt bra och stor teater, fastän det ofta inte fanns pengar till det. Flera gånger gick hon ändå segrande ur striden, genom att personligen skaffa sponsorer som stod för ekonomin.

En stor personlighet och en engagerad medborgare har gått ur tiden och det är bara att beklaga den tomhet Ingrid lämnat efter sig.

Åke Andersson

Mer läsning

Annons