Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Norin hade stort engagemang för fotboll

Lennart Norin har lämnat oss efter ett långt och innehållsrikt liv.

Annons

Han föddes i södra delen av Norberg i ”Harpan”. Där växte han upp, men mesta tiden fördrev han och kompisarna på en liten fotbollsplan alldeles intill landsvägen. Där upptäcktes snart vilken fotbollstalang han var, och det dröjde ej länge förrän han som 15-åring fick börja representera NAIF.

Han blev genom sin teknik och spelförståelse den tongivande spelaren under många år. Många klubbar var intresserade honom under åren, men han blev NAIF trogen, förutom ett år då han spelade i Avesta.

Hans bästa minnen från fotbollen var alla lokalderbyn mot Fagersta, FAIK.

Min första kontakt med Lennart var när han startade pojkfotbollen, som tränare. Oj vad vi såg upp till honom, och vilken lycka det var, när vi så småningom slussades in i A-laget och fick spela tillsammans med honom. När han slutade som aktiv spelare utbildade han sig till tränare och tog över den sysslan i NAIF men även i andra klubbar.

Som tränare ställde han stora krav på sina spelare, men han ställde största kraven på sig själv. Han kunde framstå som hård och bestämd men bakom den fasaden fanns ett varmt hjärta. Han var en omtänksam och empatisk person. Dessutom var han under flera år ordförande i NAIF fotboll.

För cirka tio år sedan var han initiativtagare till att ”gamla NAIFare” bildades, där vi fortfarande träffas en gång i veckan och fikar, tippar och pratar gamla minnen. På äldre dagar hade jag nöjet att tillsammans med honom åka till Hedkärra och spela golf, då blev vi unga på nytt. Jag är så glad att han fick sin önskan uppfylld, att han in i det sista fick bo kvar i sin fina stuga i Hönsgärdet med sin älskade katt.

När vi träffas på Malmheden tisdagen efter ”jullovet” kommer vi att sakna vår vän Lennart- men minnet av honom kommer alltid att leva kvar. Våra tankar går till hans barn Lisbeth och Bosse med familjer.

Mer läsning

Annons