Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats var mycket omtyckt

Mats Andersson var en person som besjälades av ett ”tillsammans” som inte bara inkluderade hans närmaste.

Annons

Alla ska med var för honom inte en politisk paroll utan ett sätt att leva som praktiserades i allt från barnens kalas, till arbete och föreningsliv.

Att kyrkan vid begravningen fylldes till bredden och att minneshälsningarna vid middagen efter aldrig ville ta slut visar på att runt Mats kände alla sig välkomna. Han försökte se och lyfta fram de goda intentionerna hos dem han mötte vilket gjorde att han kunde samarbeta med de flesta.

Mats var också en person som aktivt valde det goda i livet, den utslitna klyschan om att fånga dagen var för honom ett sätt att leva. Vi är många som minns spontana grillkvällar, båtutflykter och skridskoturer med honom och hans familj.

För Mats var det aldrig några problem att ändra sig och byta spår om nåt roligare dök upp. Det var för honom en självklarhet att avbryta den påbörjade matlagningen hemma för att i stället glatt ta emot erbjudandet om en god middag hos grannarna i stället.

På samma sätt var det också en självklarhet att vi som kom förbi hemma hos dem alltid var välkomna att dela det som bjöds vilket kunde leda till att grillkvällar snabbt kunde svälla till dubbla antalet gäster, där vi alla kände oss välkomna.

På det hela taget var det väldigt få saker som upplevdes som bekymmer i Mats värld. Hans grundinställning var att allt går att lösa. Kanske är det därför fortfarande så obegripligt för oss att just han drabbades av obotlig sjukdom. Vi som i allehanda spörsmål varit vana att kunna vända oss till Mats för hjälp att se möjligheter tvingas nu acceptera att det här gick inte att lösa.

Mats är borta och det är upp till oss som haft förmånen att känna honom att också på något sätt välja det goda i våra liv.

Mer läsning

Annons