Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mildreds engagemang i PRO betydde mycket

Budet om Mildred Erikssons bortgång slog hårt och tungt.

Annons

Det är smärtsamt när någon går bort, som man lärt sig tycka om och högakta. Någon som blivit en viktig personlig vän och som var en fantastisk styrelseledamot, ordförande, sekreterare, studie- och reseorganisatör samt ledamot i KPHR för vårt PRO Skinnskatteberg.

Mildred tvekade aldrig inför arbetet inom vår förening, hon gjorde mer, mycket mer, än hon egentligen behövde för att vi skulle ha en bra samvaro i föreningen och för att alla frågor som gällde oss pensionärer skulle bli behandlade på bästa sätt.

Som ordförande ledde hon styrelse- och medlemsmöten på bästa sätt. Hon var noga med att så många som möjligt skulle nås av information om PRO:s arbete. PRO i Skinnskatteberg levde verkligen upp under hennes ledning. Mildred var en människa med stor inlevelse och var medkännande med de som hade det svårt på något sätt.

När samrådet i kommunen, KPR, som senare blev KPHR, inrättades var hon som fullständigt gjord för den posten som ledamot i samrådet från PRO. Hon gick verkligen in för att ge rådet alla sina och PRO:s idéer om vad rådet tillsatts för. Därför var besvikelsen enorm när hon fick höra att det skulle tas bort. Ett livsverk fråntogs henne. Hon var en god människa.

Hon var också med i det stora arbetet att göra ett dokument om Wallboardfabriken här i Skinnskatteberg under ledning av Hembygdsföreningen. Hennes namnminne, vid arbetet med att kunna identifiera personer och platser från bilder som fanns, var av stor betydelse.

Jag är en lycklig person som fått arbeta tillsammans med henne. Tomrummet är stort och saknaden finns hos alla. Vi tänker också med deltagande på hennes familj, som ofta blev ämnet för henne vid våra möten.

Vi är tacksamma för Mildreds betydelse för PRO, inte bara i Skinnskatteberg utan även inom distriktet. Mildred vi saknar dig.

Mer läsning

Annons