Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Ljunggren med hjärtat i Västanfors

Annons

I denna svåra stund samlar jag tankarna om vänskapen med vår kära vän Ove, som jag lärde känna mycket tidigt i min barndom. Framför allt i samband med hans pappa Villes tid med bensinstationen Nynäs och Fagersta Bilkompani vägg i vägg, där jag hade min far Rune på Volvo.

Senare såldes macken och då träffades vi ofta på Västanfors IP, där alla med genuint intresse för bandy samlades. Tack vare Ove och Britt-Maries skoaffär och att min morfar Verner sysslade med skor under många år i Västanfors, så möttes våra tankar kring skor ibland när vi sågs.

En föreningsmänniska av stora mått har gått ur tiden. Ove levde för Västanfors IF och familjen, och spelade i unga år tennis i Västanfors TK där jag idag är ordförande.

Jag känner en stor saknad av en rutinerad föreningsmänniska, som givit hela sin själ till föreningarna. Det blir en stor saknad när många med mig samlas vid idrottsplatsen denna vinter, där Ove alltid fanns på matcherna.

Med sitt genuina bandyintresse skötte Ove kansliet och också domarkallelser. Jag blev många gånger under mina år som domare kallad av Ove, en fin kontakt där jag kunde säga att när Ove ringt, då var det klart!

Alla Västanforsfans som genom åren sett en gedigen kille stå och sälja mössor, lotter och dylikt, kommer nu sakna en vän och en arbetsmyra för föreningen, med båda fötterna på isen. Vi kommer sakna dig men ditt minne bevaras inombords hos mig och många andra.

Arvet efter Ville förde Ove vidare med bravur inom föreningslivet, en stark man trots sin sjukdom under många år.

Denna dag när jag träffade Lasse och fick beskedet att Ove inte längre fanns med oss, så kan man inte undgå att från hjärtat sända tankar till Britt-Marie,

Lasse och Anna-Karin som nu får gå vidare utan Ove. Tänker på er gör många i denna svåra tid. Vila i frid Ove.

Ordförande Västanfors TK

Anders Wossmar

Mer läsning

Annons