Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Nilsson har hastigt gått bort

Annons

Ove Nilsson är död.

Fagersta kommun har förlorat en förtroendevald som i decennier plikttroget och engagerat lagt ner oräkneliga timmar i de uppdrag han åtagit sig. Främst har det, som mångårig ordförande i utbildning- och fritidsnämnden, handlat om utbildningsfrågor.

Uppdraget har dock varit brett och också rymt fritids- och kulturområdena. Parallellt med sitt civila uppdrag som vice ordförande i avdelningsstyrelsen för Seko har den fria tiden fått användas till att läsa handlingar, förbereda och genomföra sammanträden samt oräkneliga kontakter med medborgare, verksamhetsföreträdare, föreningsrepresentanter och media.

Utöver detta tunga uppdrag har Ove även varit ordförande i förhandlingsutskottet där självklart hans mångåriga erfarenheter från fackligt arbete varit oerhört värdefulla. Vice ordförandeskapet i kommunstyrelsen och ledamot i VKL-beredningar har varit andra uppdrag som skötts samvetsgrant.

Vänsterpartiet har förlorat sin ordförande och än mer en uppskattad kamrat som lämnar ett stort tomrum efter sig. Ove var aldrig de stora ordens man, men deltog aktivt i alla former av praktiskt arbete liksom alla diskussioner, och var alltid beredd att lyssna och bidra med kloka och väl övervägda synpunkter fjärran från polemik och prestige.

Förmågan att se till både sina ansvarsområdens intresse likväl som helhetens är inte lätt att uppnå, men med den klokhet och erfarenhet Ove besatt var han ett föredöme för oss alla.

Vi är många som förlorat en vän. I många fall har nu decenniers band brutalt hastigt klippts av. Tankarna går till alla som under åren haft nära relationer till Ove och förstås till dottern Malin med familj. Vi är många som känner en stor tomhet samtidigt som vi ska vara tacksamma över alla goda minnen vi har kvar.

Stig Henriksson

Mer läsning

Annons