Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidlegenden Kurt Ekroos har gått ur tiden

Annons

Kurt Ekroos har gått ur tiden. Svensk skidsport, och inte minst Norberg, har mist en profil och stor ledare.

Kurt var en stor vän av skidsporten i allmänhet och av skidor i Norberg i synnerhet. Jag tror alla med någon inblick i skidsporten känner igen Kurt som en engagerande

ledare och ständig förespråkare av skididrotten.

Jag hade för min del förmånen av att på 1960-talet växa upp som granne intill den redan då skidtokiga familjen Ekroos. Sedan har jag under åren i olika skidsammanhang arbetat ihop med eller mött skidvännen Kurt. Kurt har alltid stått längst fram i ledarskaran och med ett stort engagemang drivit sin sak igenom med skidsportens bästa för ögonen.

Jag vet att de skidungdomar som växte upp samtidigt som jag i Norberg har bevarade minnen av Kurt som den som alltid fixade och ordnade allt ifrån ordinarie träningskvällar i Klackberg till lägerverksamhet på svenska fjäll och glaciärer i Norge.

Samtidigt som Kurt starkt gillade att vistas bland skidungdomar hade han många andra skidjärn i elden. Kurt var den starka och självklara ordföranden för dåvarande Norbergs AIF:s skidsektion (numera Norbergs Skidklubb) och han var också motor i samband med byggnationen av vår fina skidstadion i Klackberg.

Även nationellt och internationellt var Kurt ett aktat namn inom skid-sporten. Kurt har bland annat haft olika uppdrag åt Svenska skidförbundet men även tjänstgjort som förbundskapten åt det isländska skidlandslaget samt varit representant för internationella skidtillverkare.

På senare år minns vi särskilt Kurts insatser för Engelbrektsloppet, där han bland annat verkade som tävlingsledare. Så länge hälsan var med honom klappade hans hjärta för Norberg, skidor och Engelbrektsloppet.

I denna sorgens stund skänker jag mina tankar till Kurts anhöriga. För oss skidvänner finns för alltid minnet av Kurt ljust bevarat. Tack för allt.

Per Svedlund, skidvän

Mer läsning

Annons