Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ymer dansade regndans för att få spela dataspel

Det är inte riktigt samma känsla att fira sin födelsedag nu som det var förr, tycker Ymer Nordström som fyller 20 år på onsdag.

Annons
Älskar datorer. På onsdag fyller Ymer Nordström 20 år. Han firar med kompisarna som han bor med.

Fagersta/Växjö. Sedan några år tillbaka bor Ymer i Stora Klingbo men det var i Fagersta han växte upp. Nu bor han i Växjö och pluggar programvaruteknik på Linnéuniversitetet.

– Det är det här jag vill hålla på med, men nu när jag har gått på den här linjen har jag kommit på att det är krångligare än jag trodde.

När Ymer var yngre bodde han och familjen i Fagersta.

– Jag bodde nära soptippen i Fagersta. Hade man dåliga vindar under sommaren så luktade det inte så gott, säger han och skrattar.

Även efter flytten till Stora Klingbo gick han i skolan i Fagersta, men när det var dags för gymnasieval sökte han sig upp till Falun.

– De hade en programmeringslinje där.

Men snart upptäckte han att det inte var som han tänkt och fortsatte studierna på Brinellskolan.

Ymer sökte sig till Växjö för vidare studier. Han berättar att de var tre kompisar som bestämt sig att plugga där tillsammans, men det slutade med att Ymer var den enda som åkte. Nu bor han i en lägenhet som han delar med några vänner. Och att bo hemifrån tycker han är helt okej.

– Det kan vara skönt vissa stunder, men också tråkigt. Det är inte så mycket att göra egentligen, det är bara att plugga.

I framtiden vill Ymer programmera dataspel. Det här med datorer är något som har varit hans intresse länge.

– Jag var som alla andra när vi fick dator. Jag ville gärna sitta och spela.

Men det fanns regler hemma. Ymer och syskonen fick bara spela när det regnade ute. Det var ett problem som de gjorde sitt bästa för att lösa.

– En gång gick vi ut och gjorde en regndans så det skulle börja regna och vi skulle få spela, säger han och skrattar.

Födelsedagen ska han antagligen fira med vännerna i Växjö. Men eftersom han fyller år mitt i veckan så får festen vänta till helgen.

Men att fylla 20 tycker han inte är så märkvärdigt.

– Det är väl... Nej, jag tycker inte det är så jättespeciellt egentligen. Man hade kalas när man var mindre, nu är det släkten bara. Det är inte samma sak längre, säger Ymer.

Däremot tror han att det blir en annan sak när han fyller 40 och 50.

– Då vet jag att det blir stora fester, säger han med ett skratt och berättar att han sett hur äldre släktingar firats på sina födelsedagar.

Själv är han ett mellanbarn. Han har en lillebror och en storasyster.

– Man är aldrig först, men man är aldrig sist heller!

Fyller år. Ymer Nordström.

Mer läsning

Annons