Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi: Ögonblick från 1950-talet

Frälsningsarméns söndagsskola i Norberg, fotograferat år 1950 eller 51, tror Margareta Palm sig veta om sin bild. Men hon hoppas att någon av FP:s läsare vet mer om vilka personerna på bilden är.

Annons
Vilka är det på bilden? Några namn vet Margareta redan. I den övre raden, fjärde personen från vänster, är Gunvor Nilsson som var förlovad med Margaretas morbror Allan Envall. I mittersta raden sitter Arne Andersson, som första pojke från vänster. Fyra från vänster är Siv Johansson  och sexa från vänster är Gunn-Marie Lindholm, Margaretas kusin. I främre raden , fyra från höger, sitter Eva Persson och trea från höger sitter Kristina Olsson.

Margareta Palm bor i Avesta i dag, men har bott i Norberg. Bilden har hon fått från en av sina kusiner, som började rensa bland föräldrarnas foton. Ingen av dem visste vilka som var på bilden först, men Margareta tyckte hon kände igen sin andra kusin Gun-Marie. Hon sitter i raden i mitten, som nummer sex från vänster. En skolkamrat till Margareta är också med, Siv Johansson.

– Det vore roligt att få veta mer om bilden eftersom det är min kusin och hennes barndomsvänner, säger Margareta och berättar att hon är mycket intresserad av lokalhistoria i Norberg generellt och är aktiv i föreningen Norbergare minns.

– Jag är väldigt intresserad av Norberg och ortens historia eftersom både mamma och pappa är härifrån. Jag släktforskar också.

Margareta tog med bilden till Norbergare minns och fick några fler namn. Men hon hoppas att någon FP-läsare känner igen fler personer och kanske vet mer om bilden.

– Jag tror det är någon slags söndagsskola som frälsningsarmén hade. En av frälsningssoldaterna, kvinnan med glasögon och vita kanter på kragen är Gunvor Nilsson, var förlovad med min morbror Allan.

Vet du mer? Hör av dig till [email protected]

Mer läsning

Annons