Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt jobb och ny lägenhet för Lydia som fyller 20 år

Nytt jobb och flytt till första egna lägenheten. Lydia Granqvist har haft fullt upp den senaste tiden och har knappt hunnit tänka på 20-årsdagen.

Annons
favoritplats. Lydia trivs i soffan på balkongen i hennes nya lägenhet i Västanfors. Att flytta hemifrån känns roligt, tycker hon. Foto: Veronica Bäcklin

– Det känns bra, det är en jämn och fin siffra. Men det är inget jag hunnit tänka så mycket på, det har varit så mycket, säger Lydia Granqvist om att fylla 20, vilket hon gör den 30 juni.

Flytten till den egna lägenheten har tagit tid och energi. Lydia bor fortfarande i Västanfors där hon är uppväxt, men har nu en egen etta med utsikt över vattnet.

– Balkongen har precis renoverats och är inglasad. Där trivs jag, säger Lydia och berättar att det är en del att ordna med.

– Det har blivit jobb, sen hem och fixa. Timmarna går så fort. Jag kommer på mig själv att stå och diska klockan tio på kvällen för att jag inte hunnit tidigare.

Läs också: Hon drömmer om att skriva böcker och bilda familj

Men roligt är det, att få rå om sig själv. Matlagning är ett stort intresse så det ser hon fram emot att få hålla på med hemma i lägenheten. Hemlagat går före pizza alla gånger. Favoriträtten att laga är tacos, men hon provar gärna nytt och får inspiration från sociala medier.

– Mamma har varit duktig på att prova nya saker så jag har fått prova mycket under hela min uppväxt.

Lydia tog studenten förra året, från barn- och fritidsprogrammet, och fick en ettårig anställning på förskolan Ugglan. Nu har hon fått en till ettårig anställning på förskolan Rosen. Då vågade hon ta chansen att flytta hemifrån. Och hon trivs med att arbeta.

– Det sköna är att man har en fritid. När man kommer hem från jobbet är man ledig på ett annat sätt än när man pluggar. Och jag har trivts jättebra på Ugglan, har verkligen velat gå till jobbet. Så jag tycker det är roligare att jobba, säger Lydia.

Läs också: Mycket att göra hindrar inte födelsedagsfirandet

Att jobba med barn på ett eller annat sätt i framtiden känns självklart. Men exakt hur vet hon inte riktigt. Antingen på förskola som nu eller kanske som idrottslärare.

Vad är det bästa med att jobba med barn?

– Att varje dag är unik på sitt sätt. Det kan vara ett ganska tungt arbete i sig men man får så mycket tillbaka. Om man känner sig lite deppig nån dag och så blir man mött på jobbet av barn som kommer springande och vill kramas. Det är ett väldigt roligt jobb.

Att yrkesvalet känns rätt är det ingen tvekan om, även om Lydia själv inte alltid tänkt att hon skulle jobba med barn. Men det gjorde många i hennes närhet.

– Jag gick själv på Ugglan när jag var liten och då sa de där att jag nog skulle bli dagisfröken när jag blir stor, för jag tog alltid hand om de yngre barnen.

På födelsedagen ska Lydia jobba och med familjen har hon firat i förväg.

– Jag vet inte om det blir några mer festligheter. Men jag är mer av den spontana typen som bestämmer samma dag.

Läs också: Hans firar födelsedag med god mat och boule

Lydia Granqvist fyller 20 år den 30 juni.
Annons