Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckor och hjältedåd – så minns vi året som gått

2014 började med en otrygg tågstation och slutade med en skräckupplevelse på sjukhuset. Däremellan fick vi vara med om allt från brinnande barnvagnar och komikerbesök till skogsbrand och supervalåret.

Annons
Skogsbranden. Skogsbranden var en av årets största händelser. En man dog i branden och Reine Ullén brännskadades svårt. Tre brandmän som räddade livet på Reine hyllades och blev utsedda till Årets livräddare på tv-galan Svenska hjältar.

En av de första nyheterna som hamnade på Fagersta-Postens förstasida handlade om oroliga pendlare som ifrågasatte säkerheten på Fagersta Norra station. Bland annat efterfrågades mer belysning för att öka tryggheten. Nu har kommunen påbörjat arbetet med att öka säkerheten.

Januari

I Norberg blev Fadi Hanna hjälte när han släckte en eld som hade startat i två tomma barnvagnar som stod i en trappuppgång . Ingen skadades men farlig brandrök spred sig i byggnaden.

FP rapporterade om brist på sjuksköterskor på Bergslagssjukhuset

Februari

Alpina stjärnan Frida Hansdotter kom för första gången etta i världscupen i slalom.

Rocken återvände till Fagersta i form av Mikisklubben. Lars Eliasson tyckte att det saknades ett bra uteställe för de som älskar rockmusik. Därför startade han Mikisklubben på Götis.

April

I april kunde FP rapportera att komikern Anders Jansson befann sig i både Fagersta och Skinnskatteberg för att spela in serien Anders tar parti inför supervalåret.

Maj

Sjuka stafettläkare innebar att väntetiden till läkare inte uppfyllde vårdgarantin.

Två Fagerstaföräldrar dog i en tragisk trafikolycka på E18 utanför Västerås. Två barn var med i bilen som hade krockat med en hästtransport. Barnen skadades, men klarade sig med livet i behåll.

Det var en varm sommar och FP kunde rapportera om anställda på olika jobb som svettades i värmen.

Juni

En våg av skadegörelse drog in över Norberg där bland annat flera bilar förstördes. De drabbade kallade det för ”meningslös skadegörelse”.

Juli

I Norberg dog en 56-årig man i en drunkningsolycka. Svenska livräddningssällskapet berättade att drunkningsolyckorna dubblerat jämfört med föregående år.

Augusti

Den första augusti fick FP:s läsare information om en skogsbrand som härjade strax öster om Virsbo. Att den skogsbranden inom några få dagar skulle bli den största i skogsbranden i Sverige i modern tid var det få som kunde tro.

Röken låg tjock över både Norberg och Fagersta. Ett tag låg röken även över Skinnskatteberg.

Arbetet med branden engagerade många och hjälpinsatser från både organisationer och privatpersoner satte snabbt i gång.

Boende i området tvingades lämna sina hem. 20-åriga Alexander Nonnen från Västervåla var en av dem.

– Vi såg elden när vi stod på gården. Det var lite läskigt.

Brandmännen jobbade dygnet runt och elden var under kontroll knappt två veckor senare.

En 30-årig man miste livet . Brandmännen lyckades dock rädda 42-årige, Reine Ullén, ur lågorna.

Brandmännen hyllades senare på galan Svenska hjältar.

September

Supervalåret bjöd på stora kampanjer på både nationell och kommunal nivå. Sverigedemokraterna gjorde stora framsteg i Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta men hade svårt att rekrytera folk. I Fagersta blev det maktskifte och Vänsterpartiet som länge haft egen majoritet fick se sig besegrat av Socialdemokraterna.

November

I slutet av året skakades Fagersta av nyheten att en ung kvinna avlidit efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid en övergång på Fagersta centralstation. Stora säkerhetsbrister vid övergången uppmärksammades.

December

Tre kriminella män tog sig in på Bergslagssjukhuset och spred skräck bland patienterna. Det tog en timme innan polisen anlände och fick stor kritik för detta.

2014 rundades av med en gripande intervju med Evy Nilsson som är en av överlevarna efter tsunamin som drabbade Thailand för tio år sedan.

Mest läst på webben

Nyheter

Stor hungerstrejk på Norrbygården

Nära

Reglerna ändrades efter studentolyckan i Fagersta

Sport

"Fagersta är en riktig håla"

Nöje/Kultur

Krogkungar återkommer för att få fart på nöjeslivet

Annons