Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semestertider från förr

Bad trots en regnig sommar, Magnus Uggla i Kärrgruveparken och investeringar i industrin. FP har dykt ner i arkivet och tagit en titt på vad som stod i tidningen förr kring dagens datum.

Annons

Den 12 juli 1956 skrev FP bland annat om att Esso öppnat en ny serviceanläggning i Västanfors. Fagerstas taxiförening övervägde att skaffa bilradio, en kostnad på 3 000 kronor för varje droskägare. Det var också slåttertider och till Norberg kom turisterna för bygdesemester.

Den 12 juli 1976 var en stor nyhet att Wirsbo bruk skulle satsa 16 miljoner kronor i rörverk 1. Med den investeringen hoppades man på en 50-procentig produktionsökning. FP hade också varit i vänorten Jämsä i Finland och varit med på läger.

För 30 år sedan, den 11 juli 1986 var det en stor intervju med Magnus Uggla, som skulle börja stå på scenen igen efter tre år. Första framträdandet skulle alltså bli den 11 juli, i Kärrgruveparken. En annan stor nyhet var att Assi Timber i Skinnskatteberg kunde bli tvungna att avskeda 25 anställda. Skinnskatteberg hade också fått en ny vänort, Stenlille i Danmark.

För 20 år sedan, den 10 juli 1996, skrev FP om problem att hitta tillräckligt med sjuksköterskor för att klara sommarbemanningen. Flera sjuksköterskor hade fått ändrade semesterscheman i sista stund och det var oroligt. Det gjordes också ett reportage om ett semesterfirande Fagersta. Vid Eskiln var det några tappra badare som trotsade det dåliga vädret som sommaren 1996 dittills hade haft.

Den 12 juli 1976 var en stor nyhet att Wirsbo bruk skulle satsa 16 miljoner kronor i rörverk 1.
1986 var det en stor intervju med Magnus Uggla, som skulle börja stå på scenen igen efter tre år. Första framträdandet skulle alltså bli den 11 juli, i Kärrgruveparken
1996 gjordes ett reportage om ett semesterfirande Fagersta. Vid Eskiln var det några tappra badare som trotsade det dåliga vädret som sommaren 1996 dittills hade haft.

Mer läsning

Annons