Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommardopp i topp

Som vanligt har det skickats in massor av vackra och härliga foton till Månadens bild. Denna gång charmades FP:s jury av ett njutbart dopp i sjön.

Annons
God Flythjälp. Ett njutbart bad i sjön Trätten utanför Norberg. Min man Jörgen älskar att bada, det syns nog på bilden! Så skrev Barbro Friman om hennes foto som nu har valts till Månadens bild. Foto: Barbro Friman

Det är Barbro Friman som tagit vinnarbilden på sin man Jörgen som tar sig ett dopp i sjön Trätten utanför Norberg. Han ser ut att njuta och han har fått extra flytkraft av att badbyxorna är fulla med luft.

Grattis Barbro, din bild är utvald till Månadens bild!

– Men va roligt, det måste jag berätta för gubben! säger Barbro Friman när FP ringer med vinnarbeskedet.

Barbro och Jörgen bor i Torshälla, men har sedan 1995 en sommarstuga utanför Norberg vid sjön Trätten och där tillbringar de så mycket tid de kan. Och Jörgen badar så ofta han kan.

– Han älskar att bada, han börjar väl när det är så där 16, 17 grader i vattnet. Jag behöver mer, 23, 24 i alla fall. Men Trätten är en grund sjö så det blir varmt ganska snabbt.

– Bilden är ju lite humoristisk, det ser ut som han flyter bara med badbyxorna.

Brukar du fotografera?

– Jag gjorde inte det förr, men det blev så lätt sedan vi skaffade digitalkamera. Jag fotar mycket naturbilder och så har vi en fantastisk utsikt som jag aldrig tröttnar på. En del blommor och smådjur blir det också, berättar Barbro.

Jörgen själv tycker det är roligt att han hamnat på Månadens bild.

– Jag brukar bjuda på sånt här, skrattar han, och berättar att badsäsongen redan varit i gång ett tag i år.

– När det är varmt i luften spelar det inte så stor roll vilken vattentemperatur det är. När vi är här vid stugan och arbetar brukar jag gå ner och tvätta mig i sjön. Vi har gjort i ordning en liten badplats.

Se fler av juni månads tävlingsbidrag här: Månadens bild JUNI

Var med och tävla om Trisslotter du också: Skicka in din bild JULI

Annons