Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbakablick på nyheter i Fagersta-Posten från förr

Vad hände i norra länsdelen i början av september förr om åren? FP har dykt ner i arkivet och fångat upp några nyheter som det skrevs om tidigare år.

Annons
1976. Ingrid Sandstedt och Gunnel Wåhlander var några av de finklädda besökarna i Engelsbergs herrgårds omgivningar på Engelsbergsdagen 1976.

1956. Den årliga trafiktävlingen för skolor startade i Skinnskatteberg. Ungdomar fick cykla en bana och bland annat svara på frågor om trafik. Det var tredje året tävlingen genomfördes, och skolan i Fors hade vunnit föregående år.

1971. Den 3 september skrev FP om att det byggdes för fullt i Fagersta och det fanns gott om bostäder.

– Vill man ha en lägenhet så kan man få en direkt, sa ombudsman K.G Mathsson.

1976. Kultur- och fritidsnämnderna anordnade Engelsbergsdagen för andra året och 600 personer dök upp. Kön var lång för att få gå på herrgårdsvisning, vilket 200 lyckligt lottade fick. Folkdans, musik och krönikespel var annat som stod på programmet för de utanför herrgården.

1986. Den 5 september skrev Fagersta-Posten om att Brikettfabriken i Norberg, som startade 1983, var inne i slutfasen av en investering på 2,5 miljoner kronor. Förhoppningen med det var att ge fabriken en fördubblad kapacitet. Den senaste säsongen omsattes omkring 9 000 ton briketter.

1996. Ett bilduppslag från Västanforskarnevalen fanns i FP den 2 september. Temat var höst och det var hög stämning, fantasirikedom i kortegen och god uppslutning.

1956. Berit Morberg fick svara på en trafikfråga som polisen Harry Hagström ställde på trafiktävlingen i Skinnskatteberg.
1996. Höst var temat på Västanforskarnevalen 1996. Svampar fanns det gott om, i alla fall i form av
1986. Anders Runnérus, Peter Franklin och Roger Blom på Brikettfabriken i Norberg. Fabriken var inne i slutfasen av en investering på 2,5 miljoner kronor för att kunna öka sin kapacitet.

Mer läsning

Annons