Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tippen och hans matte blev vinnare igen i Månadens bild

Britt-Marie Hansson i Fagersta vann månadens bild för sex år sedan, när hon fotat sin hund Tippen. Nu vinner de igen – tillsammans med hundkompisen Posse.

Annons

Britt-Marie Hanssons hundar Posse och Tippen busar i naturen. Foto: Britt-Marie Hansson

Fagerstabon Britt-Marie Hansson arbetar till vardags som rehabiliteringsassistent på sjukhuset i Falun. Men på fritiden fotar hon ofta och gärna.

– Det blir väldigt mycket hundar. Jag lägger ut mycket på vår hemsida, det blir som en dagbok för dem som inte bor i närheten, säger hon.

Hon vinner månadens bild i Fagersta-Posten för andra gången. Första gången, år 2011, var det med en bild på Tippen. Snön yr när han springer mot kameran. Denna gång har Tippen hunnit bli nio år och fotas tillsammans med treårige kompisen Posse när de leker ovanför London i Meling.

"Grabbarna lekte lite i snön efter träningen och då passade jag på att fotografera dem. Resultatet blev en bild som om man inte vet bättre visar aggressiva hundar. Inget kan va mer fel dock. Posse o Tippen är vänliga hundar", skriver Britt-Marie Hansson om sin vinnarbild.

Flatcoated retrievern Posse är en apporterande fågelhund, som gärna hämtar tidningen. Medan Tippen, en kleiner münsterländer, uppskattar att ligga på rygg och bli kliad på magen. Så gillar de två att vara ute i naturen, förstås.

Fler tävlingsbidrag i månadens bild för april månad:

Annons