Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur i skogen blev vinnare

Kameran hänger nästan alltid med när Anna-Lena Pligg tar en promenad, även på nyårsafton. Tur var väl det för den soliga vinterbilden i skogen har utsetts till decembers vinnare i Månadens bild.

Annons
Vinnarbilden togs vid en lunchpromenad i skogen runt Hornfisksjön, Riddarhyttan.

– Vad kul! Jag kände att det blev en fin bild. Det går att ta så fina bilder nu, det är kallt men vackert, säger Anna-Lena Pligg när FP ringer och berättar att hennes foto utsetts till decembers vinnare i Månadens bild.

Trots att det inte var många dagar med snö, skickades det in en del vinterbilder till slut. Däribland Anna-Lenas, som är tagen på årets allra sista dag.

– Jag har hund så jag promenerade lite vid Hornfisksjön i Riddarhyttan. Solen tittade fram och det var ett så fint sken, berättar Anna-Lena.

Nyårsaftonen fortsatte sedan med firande i hemmet tillsammans med Anna-Lenas man och några goda vänner.

Anna-Lenas fotointresse är stort, hon har fotat så länge hon kan minnas. Redan i skolan valde hon ämnet, på timmarna som hette ”fritt val”, och fick lära sig framkalla i mörkrum. Systemkameran är numera en ständig följeslagare.

Naturbilder är en favorit för Anna-Lena. Liksom bilder på hunden Nellie, en labradoodle, det vill säga en blandning mellan labrador och kungspudel. Och så bilder på barnbarnet förstås.

Till vardags arbetar Anna-Lena som föreningskonsulent i Arboga men bor i Riddarhyttan. Där trivs hon bra.

– Riddarhyttan är helt fantastiskt när de gäller naturen. Jag pendlar gärna till jobbet, bara jag får bo så här.

Anna-Lena Pligg tog vinnarbilden i december.

Mer läsning

Annons