Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarbilden: Dramatiskt svartvita svanar på sjön Noren

Det var under en promenad med hunden som Gunnar Meller såg gänget med svanar på sjön och tog upp kameran. "Det var en trollsk stämning" säger han.

Annons

Minns du vad du tänkte när du tog den här bilden?

– Jag var på promenad med hunden. Det var under halloween, eller alla helgonahelgen, och jag tyckte det var en trollsk stämning över vyn och sjön, säger Gunnar.

Han valde att redigera just den här bilden i svartvitt men varvar också med färgbilder.

–Ibland kan man få fram mer i bilden om man gör den svartvit. Som i den här bilden med svanarna var det inte så mycket färger och då blir den tydligare i svartvitt. Om man fotograferar ett porträtt av en människa och som har dålig hy så kommer personen fram mer om man tar bort färgerna, säger Gunnar.

En flock sångsvanar rastar på Noren i gryningen, vinnare av Månadens bild november 2017. Bild: Gunnar Meller

Fotografering är ett stort intresse för Gunnar och han blir glad över vinsten i Månadens bild november. Han porträtterades i Fagersta-Posten inför sin 60-årsdag och berättade även då om sitt stora fotointresse. Han skulle då ha en egen utställning på Abrahamsgården.

Gunnar Meller är en entusiastisk hobbyfotograf som gärna fotograferar under sina resor runt om i världen. Bild: Privat

Till vardags arbetar Gunnar på järnverket i Avesta men i hans Facebookprofil går att se att han reser ganska mycket till allehanda hörn av världen.

Har du något favoritresemål när det gäller fotografering?

– Vi var på Grönland i höstas och det var fantastiskt. Häftig natur och djur med glaciärer och valar. Och det var roligt att resa till Tanzania också, säger Gunnar.

Det kom flera vackra novemberbilder, se tre av dem här nedan.

Nu är det dags att skicka in dina bästa decemberbilder, klicka på formuläret och ladda upp din bild redan nu!

Annons