Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sliten paviljong i Norberg är en skamfläck

Annons

Skribenten Torbjörn Norgren kritiserar bristande underhåll av paviljongen.

Nu verkar äntligen vårt kommunalråd i Norberg kommit till insikt när hon uttalar sig för SVT Västmanland den 23/6 där hon säger att ”den ser lite skabbig ut” och syftar på Rutgårdens paviljong bakom kommunhuset invid Norbergsån. Det är inte så konstigt att den ser skabbig ut. Här har det inte gjorts ett enda vitten de senaste tiotal åren för att ändra på detta, trots att det troligen är Norbergs kommuns minsta byggnad och en liten (före detta) pärla för strosande Norbergsbor och turister samt personalen på kommunhuset.

Den här paviljongen ser jag som en skamfläck i centrala Norberg och som en symbol för total handlingsförlamning för Norbergs politiker och tjänstemän. Jag har nu i tio år försökt fått dem att tagit sitt ansvar här. Nu är väl inte Norbergs kommun känd för att ta sitt ansvar som fastighetsägare och kapitalförvaltare och då särskilt i detta kvarter med det jag kallar ”Rutgårdsskandalen” i åtanke.

Nu helt plötsligt föreslås en medborgardialog när det gäller paviljongen. Det verkar vara ett nytt inslag för våra politiker här i Norberg för att legalisera ogenomtänkta beslut.Nu är det här noga reglerat i PBL (plan och bygglagen) hur sådana här byggnader skall hanteras och då särskilt med tanke på att hela området är så kallat ”Q-märkt” och i detta fall är naturligtvis allt annat än ett återställande i ursprungsskick uteslutet. Kasta ut den rastplatsbänk som någon släpat in. Ta ner soptunnan som är uppspikad på en av pelarna och återställ den 100-åriga Paviljongen i sitt ursprungsskick inklusive räcket med de invändiga sittbänkarna och den gamla stentrappen.

Alla andra alternativ och tanken om en ”medborgardialog” är här helt obegripligt och bara ytterligare ett exempel på en politisk lekstuga och slöseri med tid och pengar. Därför ett råd från mig: Visa handlingskraft och ta ert ansvar som fastighetsägare och åtgärda problemet omgående utan politiska konstigheter!

Torbjörn Norgren, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons