Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog flaska i huvudet på bargäst

En norbergare blev provocerad efter ett bråk och tog till flaskan. 

En norbergare i 20-års-åldern har dömts i tingsrätten för att med en flaska ha misshandlat en man på Port Arthur i Norberg. Straffet blev skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Misshandeln ska enligt domen ha föregåtts av ett bråk mellan de båda männen utanför restaurangen. Under bråket ådrog sig norbergaren en sårskada i munnen, men han ska också ha kränkts genom nedsättande omdömen från mål-säganden.

När norbergaren senare skulle lämna restaurangen ska han ha sett målsäganden stående vid baren, och då attackerat honom med en flaska. Slaget träffade mannen i bakhuvudet och han började blöda kraftigt. Ett ytterligare slag ska ha avstyrts av en anställd på restaurangen. Den misshandlade mannen var sjukskriven en vecka efter händelsen.

Norbergaren har erkänt misshandeln, men hävdar att han provocerats och att attacken med flaskan var ett sätt att försvara sig, så att han inte skulle bli attackera igen.

Normalt skulle misshandeln ge två månaders fängelse, men tingsrätten tar i domen hänsyn till att norbergaren provocerats, och till att han är ung. Därför blir straffet skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Norbergaren ska också betala skadestånd på 10 250 kronor samt 500 kronor till brottsofferfonden.