Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på jullovet för FAIK

”Vi ska ha rätt inställning, och vi ska tro på oss själva”.

Annons
Kanske får Anton Ekström jubla mot Hallsberg igen.

På trettondagen är jullovet över för Fagersta AIK. Och nu börjar jakten på viktiga poäng om FAIK vill nå playoff. Fagersta börjar på hemmaplan och möter IFK Hallsberg på onsdagseftermiddagen.

– Inledningen nu är superviktig, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

FAIK har mött Hallsberg två gånger den här säsongen. Vann klart hemma med 6–1, och föll lika klart borta när Hallsberg vann med 9–3.

– Hemma avgjorde vi i första perioden, när vi var väldigt effektivt. Det stod 4–0 efter en period. Bortamatchen, är tillsammans med Hallstahammar hemma, säsongens bottennapp. Då var det riktigt risigt. Så det har varit två väldigt olika matcher, säger Rauch.

– Det vi måste göra nu är att minimera misstagen samtidigt som vi tar vara på chanserna som vi skapar. Vi ska ha rätt inställning, och vi ska tro på oss själva.

FAIK har kunnat träna på bra under uppehållet, med undantag för ett par tillfällen då några spelare varit frånvarande på grund av sjukdom.

– Men alla var med på måndagsträningen, och jag tror att alla kommer att vara med på tisdagsträningen också. Så det känns som att vi kan vara lite starkare än Hallsberg, säger Rauch.

Så här ställer FAIK troligen upp, målvakter: Inte klart om det blir Daniel Bergström eller Tobias Bergström som börjar i kassen.

Förstafemman: Sebastian Varjomaa–Samuel Blücher, Anton Ekström–Anton Kaskikallio–Simon Jokiniemi.

Andrafemma: Martin Forss–Shuan Lymer, Oscar Ekman–Jesper Andersson–Casper Sandström.

Tredjefemman: Stefan Norberg–Victor Danielsson, Marcus Räikkönen–Henning Danielsson–Victor Hedfors.

Annons