Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutbollat i Bärke

Det blir ingen herrfotboll på Bärkevallen när säsongen sparkar i gång i veckan. Och anledningen är enkel.
– Folk vill inte träna, säger Adam Karlsson som nu står utan tränarjobb.

Inför den här säsongen hade spelarna i Söderbärke GoIF:s herrlag bestämt sig för att de ville göra en satsning. Det skulle bli mer seriöst och Adam Karlsson togs in som tränare för att styra upp.

Men satsningen föll pladask. Söderbärke har meddelat Dalarnas fotbollsförbund att laget drar sig ur serien. Och det endast på grund av spelarbrist.

– Folk vill inte träna, det är den enkla anledningen, säger Adam Karlsson och kommenterar den tilltänkta satsningen:

– Ja, det var tanken. Spelarna ville att det skulle bli så. Men mindre klubbar drar till sig folk som inte vill träna.

Hur ser du som tränare på beslutet att lägga ner?– Det är väl tråkigt. Men vad ska man göra? Det var första gången som Söderbärke försökte med Söderbärkebor. Söderbärke har överlevt för länge på grund av att man har tagit in tränare utifrån som har fått med sig spelare utifrån. Det har inte funnit någon Söderbärkeanda. Laget levde på belånad tid.

Karlsson är också tveksam om det kan bli någon comeback i seriesystemet för herrlaget. Fortfarande finns det alltför få spelare som är villiga att lägga ner tiden som behövs.

– Det är bättre att de satsar på ungdomar så att de aktiverar sig. De (laget) vill väl komma tillbaka. Men det finns inga a-lagsspelare som vill hålla på. Det är bättre att ungdomar får något att göra, det är min åsikt. Det kan vara skidor eller skateboard eller vad som helst.