Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluteldat i teverutan för Draco spiritus

Eldshows- och fakirgruppen Draco spiritus tävlade i liveteve på måndagskvällen. Gruppen lyckades inte gå vidare till finalen.
"Vi är inte jätteledsna för vi tycker att vi gjorde ett bra avslut på vår tevekarriär", säger Fredrik Karlsson.

Fagersta. Den Fagerstabaserade gruppen gjorde på måndagen sitt andra framträdande i programmet Talang Sverige på TV3. Innan delfinalen hade de tagit sig vidare från både audition och utgallring.

Det scennummer gruppen visade upp var det svårast de någonsin tagit sig an. Det gick ut på att de tre medlemmarna skulle föra en eldslåga från en fackla till en annan, genom att spruta eld mellan varandra. Som om inte det räckte var medlemmarna dessutom fastkedjade i varandra.

- Kedjorna satt fast i skinnet på oss med hjälp av krokar, säger Fredrik Karlsson.

Vad är svårast med det?

- För det första har man fokus på att kunna föra över lågan, det är det som är det svåraste med numret. Men sedan tappar man lite fokus på grund av att det gör ont när vi trär igenom krokarna genom huden, säger han.

Tevepubliken hade makten över vilka som skulle gå vidare till finalen i Talang. Draco spiritus lyckades inte vinna röstkampen.

- Det handlar inte så mycket om vad man gör på scenen, utan hur många fans man har nått ut till, säger Fredrik Karlsson.

Han påpekar dock att många röstade på gruppen.

- Vi har haft jättebra support från alla våra fans och det är vi tacksamma för, säger han.

Vad har Talang betytt för er?

- Det är jättebra reklam för oss. Det var i princip därför vi tackade ja från första början, för att vi ville visa upp oss för svenska folket, säger han.

Gruppmedlemmen Magnus Puumala blev sjuk efter repetitionen. Orsaken var att han råkade få in oljan, som används för att blåsa eld, i luftvägarna.

- Det är bra nu, men han var fortfarande dåsig och febrig när vi uppträdde, säger Fredrik Karlsson.