Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smalsjö jagar vidare

Emmily Smalsjö fortsätter att jaga de bästa endurotjejerna i världen. Nu följde Fagersta-tjejen upp femteplatsen från Finland med att bli sexa i den svenska VM-deltävlingen.– Det känns jättebra, säger Emmily Smalsjö.

Motorsport. Under tre dagar, från fredag till söndag har Enköping varit centrum för endurovärlden. Där avgjordes den svenska VM-deltävlingen inför storpublik.

– På fredagen var det prolog. Vi körde ett specialprov två och två. Det var riktigt roligt, mycket publik och det gick bra, säger Emmily Smalsjö.

Mycket publik var det under hela helgen också. Många ville följa jakten på viktiga poäng i VM-serien.

– Det kändes bra redan från start på lördagen, vi körde banan tre varv med tre specialprov på varje varv, säger Smalsjö.

Mittenvarvet var Smalsjös sämsta. Då blev det en del småmissar som kostade tid. Ändå var hon med på den övre halvan av resultatlistan med sin åttonde plats. Men Emmily visste att det fanns mer att ge. Om inte annat visade Smalsjö det på lördagens sista enduroprov där hon hade tredje bästa tid.

Och hon visade det ännu mer på söndagen.

– Det var för många misstag på lördagen, säger Smalsjö.

Gårdagen bjöd på riktigt bra körning. Redan i öppningen flöt det på riktigt fint. Av lördagens tuffa körning märktes inget.

– Jag kände mig riktigt pigg i kroppen. Hur det var för de andra vet jag inte, säger Smalsjö.

Det syntes på åkningen att hon var pigg. Fagerstatjejen pendlade mellan placeringarna fyra, fem, sex och sju. Där var det riktigt tätt mellan en grupp av åkare.

– Nu har jag visat att jag har i VM att göra, säger Smalsjö.

Nu blev det trots allt ett dramatiskt avslut på söndagen. Inför avslutningen visade det sig att Smalsjös Gas Gas-motorcykel fått sig en smäll. En rejäl sådan också.

– Kopplingskåpan var spräckt. Det rann olja från sprickan, säger Smalsjö.

Så jag var allt lite nervös. Men det gick bra. Cykeln höll och jag kom i mål.

Jörgen Hjerpe