Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smalsjö på omöjligt (?) uppdrag

Emmily Smalsjö åker till Uppsala för att möta sin främsta motståndare.

Fagerstabördiga Emmily Smalsjö, som nu kör för Försvarsmaktens Enduroklubb, har de senaste åren legat i toppen av Endurosverige. Men allra högst upp på pallen har oftast den främsta antagonisten stått: Göta MS Jessica Jönsson.

I dag åker Smalsjö till Jönssons hemmaplan i Uppsala för att möta henne igen i Östra Open. Ett tungt uppdrag redan på förhand.

– Det är hennes hemmabana och det känns redan nu som att det kan bli svårt att slå henne. Men jag ska göra så gott jag kan, säger Emmily Smalsjö.

Kan du slå henne, tror du?– Ja, absolut. På vissa SM-deltävlingar kan jag komma före henne på enskilda sträckor. Men totalt är hon snabbare. Jag har slagit henne några gånger och jag kommer att försöka igen.

Smalsjö och Jönsson körde den andra deltävlingen i Östra Open i helgen som gick. Hur det slutade? Jönsson vann och Smalsjö kom tvåa. Precis som i den första deltävlingen.