Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedberg slog sin motståndare blodig

Redan i den första ronden fick Kim Smedberg till en träff som golvade motståndaren – sedan gick han mot en solklar seger i sin första match i karriären.– Jag ville märka honom, säger Smedberg.

Annons

Vid ett soligt Eskiln arrangerades den tredje upplagan av Bruksfighten. Och det blev succé för i alla fall en av hemmaboxarna. Kim Smedberg gick den näst sista fighten – och fick publiken att jubla omgående.

I den första ronden golvade han sin motståndare med en vänsterkrok. Blodvite uppstod, och flera gånger under matchen bröt domaren för att motståndarboxaren skulle ses om.

– Jag ville märka honom, visa vem som bestämde. Men han kämpade på bra i alla fall. En eloge till honom, säger en ödmjuk Smedberg.

I den tredje ronden vann till slut Smedberg på teknisk knock out.

– Det var kul som fan. Det är lika bra att fortsätta.

William Staaff Norman förlorade sin debutmatch med domarsiffrorna 3–0. Och nog märktes besvikelsen efteråt. Framför allt eftersom en miss i kommunikationen gjorde att Staaff Norman bara fick en kvart på sig att värma upp innan sin match.

– Egentligen skulle jag ha tagit honom. Men det är bara att träna ännu hårdare, säger Staaff Norman som fick ett slag på halsen i den första ronden som hämmade honom.

Men trots förlusten var tränaren Andreas Johansson nöjd med Staaff Norman.

– Jag är jättenöjd med William. Han var nervös och blev trött av det. Men han rörde sig precis som vi har tränat. Det är kul att se, säger Johansson och passar på att hylla Smedberg för hans vinst:

– Han gjorde det riktigt bra. Han fick in en klockren träff i början.

Fagerstabördiga Malin Hermansson gick galans sista fight. Hon vann lätt, men menade att hon ändå var nervös. Allt på grund av hemmaplanen och de jublande åskådarna.

– Så här nervös blir jag inte ens när jag kör SM. Det är jävligt bra att de har det här vid Esklin, det blir en bra stämning, säger Hermansson som också fick pris för galans bästa boxare.

En annan som också hyllade arrangemanget var den gamle OS-boxaren George Scott som var på plats.

– Det här är så jäkla kul. Boxningen har försvunnit, nu måste den komma tillbaka. Det är jättebra att de börjar så här på små orter, säger han.

Annons