Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smog får turister att rata Kina

Färre turister reser till Kina. Besökarantalet har sjunkit sedan
början av året. Och landets dåliga luft tros vara en av
orsakerna.

I början av året plågades Peking och norra Kina av tjock smog. Myndigheterna uppmanade folk att undvika att vistas utomhus och många tog sig till jobbet med gasmask på. Miljöproblemen tros nu vara en viktig orsak till att färre turister rest till landet i år. Från januari till juni minskade antalet resenärer som reste in i Kina med fem procent, enligt Kinas officiella turistbyrå China National Tourism Administration. Men till Peking var raset ännu större. Årets första sex månader minskade antalet utländska turister med 15 procent, till 1,9 miljoner besökare, skriver The Telegraph.

Fler faktorer

Enligt kinas turistbyrå beror minskningen av turismen på flera faktorer. De menar att den globala lågkonjukturen spelar in, att fågelinfluensan skadade bilden av kina, samt anger miljöföroreningarna som skäl. Tidningar över hela världen berättade om smogen under januari, och visade bilder på kineser med munskydd och gasmasker.

Utländska besökare har minskat även till Shanghai och Xianmen.

Lyckas Kina inte få bukt med smogen menar experter att nedgången i turismen kan förvärras.