Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart byggstart för enklare villor för seniorer

Under nästa år kommer nya villor för seniorer att byggas vid Bellisvägen, först ut är ett visningshus för intressenter.

Allt fler intresserar sig för att bygga nytt i Fagersta. Nya tomter finns vid norra Sjöhagen och snart vill Seniorvillor AB påbörja byggarbetet med ett visningshus på Bellisvägen i centrala Fagersta.

– Jag tror på en marknad här, intresset ökar hela tiden och det blir bra när huset står färdigbyggt och vi kan börja med visningar, säger Jan Hemberg, vd för Seniorvillor.

De villor som ska byggas är energieffektiva parhus där storlek och planlösning är anpassade för personer i åldern 55+. Tanken är att villorna ska ge seniorer möjlighet att bo kvar i sin egen bostad så länge som möjligt och ha hemtjänst i stället för att flytta till äldreboende direkt.

– Det finns ett behov för denna typ av villor, att det finns någon form av möjlighet att flytta från sitt hus till ett slags enklare mellanboende innan servicehem, säger Anders Kilström, kanslichef på Fagersta kommun.

Han ser positivt på det ökade intresset av att bygga nytt på orten.

– Det är viktigt för Fagersta att folk vågar bygga, så det är jättespännande om de lyckas med seniorvillor, säger Anders Kilström.