Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan villabor ta del av fibernätet

Skanovas arbete med att förse Fagerstas villaområden med fiber startar i området Uggelbo i Västanfors. 

Annons
Alexandra Moberg och sambon Andreas Moberg köpte hus nyligen och var snabba med att ansöka om att haka på det öppna fibernätet.

Skanova räknar med att börja gräva i morgon, måndag. Skanova bygger en öppen nätlösning vilket innebär att alla teleoperatörer ges chans att erbjuda sina tjänster i det nya fibernätet.

Flera bostadsföreningar i Fagersta och i Västanfors har sedan länge kunnat erbjuda sina hyres- och bostadsgäster snabb uppkoppling. Nu är det även villaägarnas tur och intresset har varit stort.

Alexandra Moberg och hennes make Andreas köpte nyligen hus i Uggelbo och förvånades över den långsamma hastigheten i deras adsl-bredband. Därför var de snabba med att ansöka om öppet fiber.

– Vi bodde i lägenhet innan och där var det väldigt snabbt, så vi var vana med det. Det känns väldigt bra att det blir fiber här. Vi längtar, säger hon.

På måndag börjar bolaget Skanova gräva och gatorna som påverkas då är Rönningvägen, Notbovägen, Stubbhagsvägen, Parkvägen, Granströms väg, Laggvretsvägen och Uddbergsvägen.

Det kan tidvis vara svårt att ta sig fram med fordon längs dessa vägar under veckorna 28-30.

Fiberoptiskt bredbandsnät

Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda i dag och i framtiden.

Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet.

Källa: Wikipedia

Annons