Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snickars hade poängfest - men Silver vann

Det var tufft och spännande när Per-Ols herrar tog emot seriesuveränen Sala Silverstaden IBK. Per-Ols började bäst, men Sala avslutade bättre och tog sin trettonde raka seger i årets division 2-spel. 4-6 (2-0, 0-3, 2-3) blev slutresultatet.

Per-Ols tryckte gasen i botten från start och redan i den femte minuten styrde Daniel Snickars in lagets andra mål för dagen, mycket snyggt. Serieledaren jämnade sedan ut spelet, men det mesta handlade om Per-Ols, som gick till pausvila med en rättvis ledning.

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen även i andra, men efter att man dragit på sig en utvisning, så tog Sala över mer och mer. Innan andra pausvilan hade gästerna vänt till 2-3. Lite oturligt för Per-Ols så kom Salas två sista mål strax efter att Per-Ols bränt gyllene lägen.

Sala tog ett ordentligt grepp om matchen tidigt i tredje då man utökade till 2-4, efter en tilltrasslad situation vid hemmamålet. Per-Ols gav dock inte upp, utan bjöd på kamp fram till slutminuten. Med två minuter kvar reducerade Daniel Snickars till 4-5 och Per-Ols hade sedan bud på mer. Men istället kontrade Sala in matchens sista mål, då man kom två mot en och en överspelad Jimmy Thorsén i hemmamålet kunde se på när Salas poängkung Joakim Wallén spikade slutresultatet.

- Vi stod upp jäkligt bra mot seriens bästa lag, säger Per-Olstränaren Per Johansson.

- I första perioden var det vår match, men sedan gick vi ned oss ett par procent i andra och blev straffade direkt. Vi bjöd dock upp bra och vid 4-5 kändes det som om vi hade möjlighet att vända, men sedan var det ridå ned vid 4-6.