Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snickars hyllar förbundets förslag

Ett hett slutspel som avgör vilket lag som får kvalplatsen till division 1. Det kan bli verklighet för Per-Ols herrar nästa vår.
– Jag hoppas verkligen att det blir så här, säger Daniel Snickars.

Västmanlands innebandyförbund har lagt fram ett förslag som klubbarna i division 2 ska ta ställning till på ett möte 22 maj. ”Vi vill göra serien lite hetare och skapa ett sorts slutspel där fler lag kan spela om en eventuell kvalplats. Vår tanke är att lag som placerat sig 1-4 ska spela ett slutspel om kvalplatsen”, skriver VIBF på sin hemsida.

Ett förslag som Per-Ols poängkung Daniel Snickars ställer sig bakom till hundra procent.

– Absolut, helt fullt ut. Jag hoppas verkligen att det blir så här. Det kommer att bli en mycket mer levande serie. Får man ett playoff som till exempel FAIK har så blir det självklart mycket mer intressant, säger han.

Det är faktiskt Snickars själv som har lobbat för idén att göra om serieupplägget. Under säsongen har han pratat kontinuerligt med Stefan Karlsson som jobbar på förbundet och nu har Karlsson alltså kallat till ett möte för att diskutera klubbarnas ståndpunkter.

– Vi måste göra någon förändring och få en annan struktur på serien. Serien har inte varit så intressant i år när Silverstaden har sprungit ifrån och vunnit efter typ halva säsongen, säger Snickars.

Ett dilemma för Per-Ols är dock just det faktumet att Silverstaden inte längre finns kvar i serien nästa säsong. Det öppnar upp för att Per-Ols i så fall lättare skulle kunna vinna serien och ta den eftertraktade kvalplatsen till division 1. Men om ett slutspel införs försvårar det chanserna.

– Så är det ju absolut. Men är man tillräckligt bra ska man klara av ett kval också. Jag tycker att det ska bli intressanta matcher. Att avsluta säsongen med ett slutspel är intressant och de i laget jag har pratat med tycker samma sak, säger Snickars och tillägger:

– Vi kommer definitivt gå för serieseger. Vi kanske skjuter oss själva i foten, men det tror jag inte. Vi är så pass bra att vi ska klara kvalet. Vi måste ju oavsett kvala om vi kommer etta i serien.