Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snickars poängbäst när Per-Ols krossade Sala på hemmaplan

Per-Ols IBF herrar tog på söndagen den andra raka segern i årets division 2-spel. Hemma i Fagerstahallen krossade man ett chanslöst Sala IBF och vann med hela 18-2 (5-0, 8-1, 5-1).

Per-Ols tog ett tidigt grepp om matchen. Direkt i inledningen fick man ett numerärt överläge och började spela ut motståndarna. Det blev sedan ingen skillnad på spelet när Sala fick in sin femte utespelare.

Per-Ols fortsatte mala på och det var bara en tidsfråga innan bollarna skulle börja trilla in bakom Salamålvakten. I nästan tio minuter fick han hålla tätt. Sedan rasslade det till, när nyförvärvet Emanuel Vantaa avslutade ett mönsteranfall med att skicka in 1-0 i öppen kasse. Efter det gick det fort.

Med fyra mål till före pausvilan avgjorde hemmalaget matchen.

I andra slarvade Per-Ols i defensiven vid ett tillfälle. Sala tackade och tog emot och spräckte då Henri Vetiläinens nolla. Men mindre än minuten senare bjöd Sala tillbaka. Erik Hult tog tillvara på ett galet uppspel, knallade fram från mittlinjen och placerade in 6-1-målet.

Sedan fortsatte Per-Ols köra över motståndet. Man slog inte av på takten för att matchen var avgjord. I stället fortsatte man sin offensivlusta och när 60 minuter var spelade så hade man hunnit med att hänga 18 baljor bakom Salamålvakten.

Nyförvärvet från division 3-laget Virsbo IF, skottvillige Paul Hauki, fastställde slutresultatet 18-2 15 sekunder före slutsignalen. Flera av hemmamålen var riktigt granna då klapp-klapp-spel avslutades med direktskott bakom en chanslös målvakt.

Bäste poänggörare i Per-Ols blev Daniel Snickars, som satte sex bollar och spelade fram till två mål. I ett stabilt Per-Ols var det poängkungen som stack ut tillsammans med försvarets Erik Hult och Emanuel Vantaa.

– Lite av ett antiklimax, säger Per-Olstränaren Per Johansson om matchen.

– Det här gav ett svar på att vi är bra, men inte hur bra vi är. Sala var fruktansvärt dåliga. Det var lite för stor skillnad på lagen för att vara samma serie.

Johansson annars nöjd med det mesta:

– Jag är mest nöjd över att vi hade struktur över spelet i 60 minuter. Vi blev inte nonchalanta och lät aldrig Sala komma in i matchen. Det är lätt hänt annars när det går så här. Det var skönt att få rulla ut så här, men på slutet var det knappt roligt längre. Men hellre det här än att göra en usel match.

I nästa omgång möter Per-Ols Skälby IBK på hemmagolv. Även de fullpoängare efter två matcher.

– Vi har en intressant säsong framför oss. Matchen i dag ska vi inte dra för stora växlar av, men båda formationerna levererade och samtliga killar fick spela. Det ska bli intressant att möta Skälby i nästa match.