Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sociala medier: Här snackas det om branden

Många uttrycker sina känslor kring den stora skogsbranden utanför Sala på sociala medier, så även polisen.– Det här lämnar spår, säger Ann-Charlotte Israelsson vid polisen i Västmanland.Följ lite av snacket i sociala medier i den här artikeln.

Annons

Det strömmar in inlägg på sociala medier som handlar om den stora skogsbranden.

– Det här lämnar spår och går nog ingen obemärkt förbi. Vi som jobbar som poliser är vanliga människor, säger Ann-Charlotte Israelsson vid polisen i Västmanland.

En anställd vid ungdomsenheten på polisen i Västmanland skrev bland annat ett inlägg på Facebook vid tvåtiden på natten mot onsdagen.

“Inatt har jag och ett antal poliser befunnit oss på platser runt branden för att på olika sätt hjälpa allmänheten och finnas tillgängliga. Branden var en bit bort men känslan av att vara nära blev påtaglig i möten med människor runt i kring. Vilka krafter det finns!! Både mänskliga krafter och naturkrafter. De mänskliga gjorde sig verkligen påminda hela tiden. Allt från människor som gick man ur huse för att på olika sätt ställa upp.”

Ungdomspolisen Linda som ligger bakom inlägget på Facebook fortsätter:

“Brandmännen som kämpar och sliter och jobbar dygnet runt och hela tiden ger allt!! Vilka hjältar! Känslan av att alla ställer upp och hjälps åt går nästan att ta på. Vilka fantastiska människor vi mött! Naturens krafter kan vi inte påverka, men nyss kom det efterlängtade regnet.”

Ann-Charlotte Israelsson som jobbar som inspektör på polisen berättar att många av hennes kollegor bor ute i länet och drabbas personligen av en sådan här stor händelse.

– Jag har gråtit idag. Det är klart att vissa händelser tar på en. Jag jobbade natten då det var en person som omkom. När jag skulle sova visste jag att det brann i skogen bakom mitt hus. Jag har en gård med djur och tänker mycket på dem. Att vara polis innebär inte att man är någon He-Man, säger hon.

Linda förklarar i sitt inlägg att branden fått henne mer övertygad om varför hon valt att söka sig till jobbet.

"Jag vill hjälpa till, skydda, ställa saker till rätta, känna känslan av att ha gjort något bra, varit med och bidragit. För mig och mina kollegor är det en självklarhet att hjälpa till med det vi kan."

Annons