Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderbärke vill hålla sig kvar

En tunn trupp, en dålig försäsong och en enda tränare som har skött allt. Så kan man sammanfatta Söderbärke GOIF:s läge inför seriestarten om en dryg vecka.

– Vi har varit mellan tolv och sexton spelare på träningarna. Det är många som jobbar skift och då är det svårt att ta ledigt för att träna. Sedan har det också varit svårt att få tag på träningstider, säger tränaren Stefan Thid.

Uppladdningen inför säsongen har alltså varit allt annat än god. Lägg därtill att laget i år spelar i en riktigt svår serie i och med att förbundet gjorde om seriesystemet till i år.

– Det är många lag från division 5 i serien, och även de bästa från division 7. En så här bra serie vad det länge sedan Söderbärke spelade i.

Vad är i så fall målet i år?

– Prio ett är att hålla oss kvar i serien. Vi siktar på att ha två-tre lag bakom oss. Men det är inget fel på optimismen i laget, säger Thid.