Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södra blickar framåt

Träningsmatchandet är i gång och Fagersta Södra laddar för att göra en bättre säsong än senast. Sett till hur truppen ser ut är möjligheterna till det goda.

Sammanfattningsvis kan man säga att få spelare har lämnat laget och flera har tillkommit. I och med det blir det logiskt att truppen är bredare än förra säsongen. Men till premiären i år ska även spelkvaliteten höjas.

Efter många om och men beslutade Fagersta Södras tränare Magnus Edberg att lämna laget. Men han stannar kvar i föreningen och ska fungera som instruktör i utbildningar för ungdomsledare.

In som huvudtränare kom i stället den unge Khoa Mai. Med honom hoppas klubbledningen att spelarna ska få ut det bästa på planen.

– Hittills har han (Khoa Mai) skött sitt jobb väldigt professionellt. Han har även Fagersta Södra som moderklubb, så vi tyckte att han skulle få chansen med tanke på den tränarutbildning han har, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

På spelarsidan ser det också ljust ut. Sedan tidigare har FP berättat om målvakten Johan Hagelin som plockats in från Avesta AIK. Men det är inte bara han som kommer därifrån. Även backen Johannes Söderström Körkkö har tillkommit. 19-åringen har gått på fotbollsgymnasiet i Avesta, men har nu efter avslutade studier bestämt sig för sin moderklubb Fagersta Södra.

– Det är en defensiv kille som kommer att spela högerback eller mittback, säger Peter Trsavec.

Tillbaka i full kraft är också Martin Metsomäki, Magnus Sohlberg, Josef Elturk, Claes Gustafsson och Johan Adamsson.

Läs mer om läget i laget i fredagens papperstidning.