Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södra såg rött igen

”Det blev onödigt spännande”.

Annons

Fagersta Södra tog sin första seger i årets serie när laget hemma på Onsjövallen besegrade Norrby SK. 3–2 (2–0) slutade matchen som hemmalaget fick avsluta med två man mindre. Tränare Blomqvist sa efter matchen att han tyckte det blev onödigt spännande.

Det hela började spelmässigt jämt. Södra hade en boll i ribban redan i inledningen. Även om gästerna hade lite mer boll så var det hemmalaget som hade de vassaste lägena. 1–0 till hemmalaget kom efter ett riktigt snyggt anfall. Jama M Hassan frispelade William Klasén som säkert rullade in bollen.

Men bara minuter efter målet drog Klasén på sin en utvisning. Rött kort direkt efter en eftersläng i Norrbys straffområde. Detta gjorde att Södra fick plocka om i laget. Trots detta så var Södra laget som skapade de farligaste chanserna.

De flesta i publiken trodde nog att Södra definitivt avgjort tillställningen när Sebastian ”Sebbe” Jansson satte trean. Men inte. Avslutningen blev dramatisk. Bara ett par minuter efter att ”Sebbe” satt trean så drog han på sig en utvisning.

– Jag tycker vi var spelmässigt var bättre än Norrby så det blev onödigt spännande. Vi gjorde en betydligt bättre match i dag än i premiären, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

– Att killarna sedan måste visa bättre disciplin är helt klart. Att vi fick spela med en man kort redan efter 17 minuter gjorde att vi fick tänka om i vår uppställning.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten

Matchfakta och tabell finns här

Annons