Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södra tappade i toppstriden

Lojt, stillastående och brist på farliga målchanser. Det bäddade för Fagersta Södras första oavgjorda match den här säsongen. Och tränare Mai var inte nöjd med sitt lags prestation.

Fagersta Södra tappade viktiga poäng i toppen när de under torsdagskvällen fick det oväntat svårt borta mot Hallstahammar SK.

Redan från början såg det lojt ut och det gjorde att Hallstahammar ofta kontrade och spelade farliga bollar i djupled.

– Vi började inget vidare. Det var ofokuserat och stillastående. De (Hallstahammar) rann igenom några gånger när vi stod och sov, säger tränare Khoa Mai.

Till slut fick också Hallstahammar utdelning för sitt spel. Efter knappt 20 minuter kom en längre boll som Södraförsvaret inte hann med i djupled. 1–0 var ett faktum – men också en väckarklocka för Södra.

– Efter målet försökte vi pressa ganska högt och det lyckades några gånger. Det blev lite halvchanser, men inte några tillräckligt heta, suckar Mai.

Södra forcerade i alla fall fram en hörna efter drygt en halvtimme. Då fick Magnus Sohlberg presentera sig på riktigt. Bollen seglade ner i straffområdet och efter en tilltrasslad situation där Hallstahammar desperat försökte rensa bort bollen rullade den till slut ut till Sohlberg som väntade utanför straffområdet.

Och hans väntan bar frukt.

– Bollen kom bakåt till mig och där stod jag lägligt. Jag tog några steg framåt, blundade och sköt. Det var bara att försöka få den på mål, så det var lite flyt, säger målskytten.

Men även om det var flyt var 1–1–målet snyggt. Sohlberg bombade bollen stolpe in, och ett hopp om tre poäng väcktes hos Södraspelarna.

I den andra halvleken fortsatte Södra att sätta press på sina motståndare, men trots det skapade laget knappt någonting framåt. De vanligtvis snabba anfallsvapnen i Södra levererade inte, och matchen slutade 1–1. Det upprörde Mai.

– Jag kan inte var nöjd med laget, jag har högre förväntningar på dem. Det känner de nog själva också.

Vad behövs det framåt för er del i så fall?

– Jag vet inte riktigt. Jag vill ha lite mer positiv desperation, säger Mai och får medhåll av Sohlberg:

– Vi borde göra det bättre, det är inget snack om det. Vi ska ha tre poäng i matchen.