Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södrabacken: "Vi har varit för lata"

Tretton insläppta mål på fyra matcher. Och bara tre framåt. Fagersta Södra är inne i en jobbig trend. Och backen Claes Gustafsson tror sig veta vad det handlar om.– Vi har varit för lata i jobbet.

Annons
Claes Gustafsson menar att Södra måste hitta tillbaka till vårsäsongsspelet.

Det som såg så bra ut för Fagersta Södra inför hösten har nu blivit en mörk verklighet. Laget låg tvåa i tabellen och jagade Hallstahammar SK. Men efter fyra raka förluster under hösten har Södra rasat snabbt i tabellen och återfinns nu först på sjätte plats. Och förlusterna tär på lagets självförtroende.

– Det är klart vi snackar om dem (förlusterna). Vi går igenom vad som har varit snett eller fel under matcherna. Sedan försöker vi korrigera det till nästkommande match, säger Claes Gustafsson.

Vad konkret är det ni försöker korrigera?– Det är lite svårt att säga. Vi har varit för lata i jobbet. Nu måste vi försöka hitta tillbaka till det som var på vårsäsongen. Nu är det bara att börja jobba igen, det är det vi har insett nu.

I dag firar Fagersta Södra 75 på Onsjövallen och det väntas en stor publiktillströmning till A-lagets match. När kan det då passa bättre att bryta förlusttrenden?

– Ja, vi går för att vinna. Det gör vi varje match.

Och möjligen är det så att Södra har ett psykologiskt övertag på gästerna Hallstahammar. I våras vann man borta tämligen enkelt med 4–2.

– De var inte så jäkla vassa då. Men de är ett topplag också, så de har saker att bevisa, säger Gustafsson.

Även Södras tränare Khoa Mai tror att lagets senaste insats mot Hallsta har satt sina spår.

– Det är klart att vi har den matchen i minnet. Vi gjorde en bra prestation och på hemmaplan är vi alltid starka. Det tar vi med oss.

Tränarstaben har till dagens match ändrat taktik. Förlusterna har fått Mais män att tänka om. Och nu ligger fokus på att verkligen ligga rätt i positionsspelet.

– Det har blivit en del taktiska justeringar. Kortfattat handlar det om att vi måste hålla ihop det mycket mer. Det gäller att komma rätt i positionerna.

Det väntas mycket publik. Känns det som att ni vill visa att ni kan prestera?– Jag tror att det kommer att bli en fantastisk underhållning. Vi får ha det som inspirationskälla. Det ligger så mycket ideell kraft bakom dagen så jag hoppas att vi kan leverera.

Annons