Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras målfest bara rullar vidare

Fyramålsskytten: ”Jag har aldrig varit med om något liknande”.

Annons
Artur Poghosyan hade full koll på bollen.

Fagersta Södra fortsätter att rada upp vinster. På torsdagskvällen kom fjärde raka segern. Och för tredje matchen i rad gjorde Södra sju (!) mål.

Den här gången var det bottenlaget Babylon FK som fick känna på Södras styrka när Fagerstalaget öste på och vann med förkrossande 7–0.

Det betyder att Södra på de tre senaste matcherna har gjort 21 mål. Totalt har laget gjort 26 mål på sju matcher, att jämföra med 54 på 22 matcher under säsongen 2015.

Märkligt nog stod det 0–0 efter 45 minuter på Wenströmska IP:s allt annat lättspelade konstgräs. Detta trots ett massivt spelövertag för Södra. Något som exempelvis tolv hörnor skvallrar om.

Men spelmässigt fanns en hel del övrigt att önska. För även om Södra tryckte på enormt hårt var de riktigt klara målchanserna lätträknade.

William Klasén hade en boll i ribban efter sju, åtta minuter. Men det var i stort sett allt i chansväg.

– Första halvlek var en katastrof, säger William Klasén.

– Laget blev för långt och vi fick inte med centrala mittfältet i spelet, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Men då var andra halvlek desto bättre. Då lossande spelet. Och då kom målen. Snabbt trillade etta, tvåan och trean in. Och så var matchen mer eller mindre vunnen. Babylon tog tvärslut och Södra kunde leka fotboll.

Mest av alla lekte William Klasén. För någon vecka sedan var det lagkompisen Emil Zoltek som hittade rätt fyra gånger om i matchen mot BK30. Nu var det Klaséns tur att få måljubla fyra gånger.

Några mål var riktigt snygga. Som ett mål av modell klappklapp där Zoltek spelade fram Klasén.

– Så var det kul att vår frisparksvariant med Emil och ”Sebban” (Sebastian Jansson) gick hem. Vi har testat den en gång förut, då lyckades vi nästan, säger Klasén.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Inte i något lag jag spelat har vi gjort så många mål.

Nu väntar ett drygt veckolångt uppehåll för Södra, som, i alla fall tillfälligt, gick upp i serieledning. Lördag den 11 juni gästar topplaget Bosnisk SK Onsjövallen.

– Uppehållet kommer lägligt. Nu får vi en bra träningsvecka, och så får skadade spelare chans att återhämta sig, säger Blomqvist.

– Om jag ska lyfta fram någon spelare så är det unge, han är bara 14 år än, Ehsan Hosaini som gjorde ett riktigt bra inhopp.

Resterande två Södramål gjordes av Emil Zoltek

Läs mer: Nu jagar Södra fjärde raka segern

Läs mer: Så förklarar fyramålsskytten storsegern

Läs mer: Matchfakta och aktuell tabell finns här

Tvåmålsskytten Emil Zoltek.
Mål igen av William Klasén.
Tränarduon Nicklas Blomqvist och Magnus Olsson.
Fyramålsskytten William Klasén rundar målvakten.
Annons