Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södras nya system hjälper Adamsson

Johan Adamsson kommer inte längre känna sig ensam i anfallen nästa säsong. Fagersta Södra har nämligen bytt spelsystem som ska vara till fördel när laget vill framåt på planen.

Johan Adamsson stod för mer än hälften av Fagersta Södras mål den gångna säsongen. Ändå klagade han ibland på att han kände sig för ensam långt upp i banan.

Det ska det nu bli ändring på. När Södra hade upptaktsträff i torsdags presenterade tränarstaben ett nytt spelsystem som ska gynna anfallsspelet. Från och med nästa säsong kommer laget att spela 4-3-3. Alltså med tre anfallare i stället för en.

– Vi försöker jobba vidare på vår spelidé, vårt passningsorienterade spel. Jag tror på det här. Det (spelet) kommer gynnas av att ha tre gubbar på mitten och tre gubbar längre fram, säger Fagersta Södras tränare Khoa Mai.

Johan Adamsson är självskriven på en av platserna där uppe och kommer nu att få mer hjälp att utnyttja anfallen till fullo. Men det är inte bara offensivt som spelsystemet ska vara till fördel.

– Även defensivt kommer det att hålla ihop laget bättre. Det är ett helhetstänkande som passar det material vi har, säger Mai.

Joakim Nyberg, som var assisterande tränare under säsongen, kommer nu i stället att jobba med det offensiva spelet tillsammans med Robert Kronlund.

– Den rollen kommer att passa honom bra, säger Mai.