Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södras tränare får sparken

Förlusten mot Hallstahammar blev droppen för Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec. Under söndagseftermiddagen fick tränarduon Khoa Mai och Thomas Pettersson sparken.– Vi måste ha en förändring, säger Trsavec.

Annons
Khoa Mai och Thomas Pettersson (tv) har fått sparken som tränare för Södra.

Fem raka förluster och en målskillnad på 3-16. De resultaten avgjorde Södras huvudtränare Khoa Mais och den assisterande tränaren Thomas Petterssons framtid i A-laget. Nu har sportchefen Peter Trsavec gett dem sparken.

– De är befriade från sina uppdrag, säger Trsavec.

– Vi måste ha en förändring, vi har fem raka förluster. Vi har haft ett möte med spelarna där de har fått ventilera saker. De har gjort fantastiska träningar den här veckan. Det har varit jättepositivt, men ändå lyckas vi inte på matcherna. Vi ska vinna mot Hallsta, så är det bara. Vi förde spelet i 60 minuter, ändå blev det i alla fall 3-0. Det är målen som räknas.

Under Södras styrelsemöte under söndagen diskuterades A-lagets rådande situation och efter två timmar tog Trsavec beslutet att höra av sig till tränarduon och tacka för deras tjänster.

– Eftersom jag är ansvarig på den sportsliga sidan måste jag göra något. Det finns inga hard feelings, de vill att Södra ska få det så bra som möjligt.

Trsavec påpekar att både Mai och Pettersson förmodligen kommer att ingå i Södras organisation på något sätt framöver i alla fall.

Säsongen ut kommer i stället Robert Kronlund att ha huvudansvaret för laget. Fredrik Eriksson blir spelande tränare och Peter Trsavec själv kommer också att hjälpa till. Dessutom ska juniortränaren Magnus Olsson tillfrågas om han kan bistå A-laget.

– Tanken är att vi ska göra en fin höst och gå in i nästa år med ett positivt leende. Nu får spelarna göra 250 procent i stället för 100 procent, säger Trsavec.

FP har sökt Khoa Mai och Thomas Pettersson för en kommentar.

Annons