Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som Harry Potter – fast läckrare

Neal Shusterman/Eric ElfmanTeslas vindÖversättning: Jan RishedenRabén Sjögren

Annons

Från 9 år. Två gånger på ganska kort tid är Nick på väg att dödas på grund av en brödrost. Första gången får han den i huvudet. Andra gången försöker han sig på att använda den. Då har han redan sålt den en gång på en loppis. Men köparen, som inte alls är nöjd, lämnar tillbaka den. Det är ungefär då som det börjar gå upp för Nick att brödrosten kanske inte riktigt är en brödrost.

Nick och brodern Danny har tillsammans med pappan flyttat till Colorado. 

Det ruffiga hus de kommer till visar sig ha en vind fylld av gammalt skrot. Det är under loppisen, då allting säljs, som de konstiga männen i färggranna rockar dyker upp för första gången. Kanske känner de till skrotets rätta värde? De vill återköpa allt. Problemet är att Nick inte minns alla som handlat.

 Så inleds en vildsint och hätsk jakt på kameran som kan fotografera framtiden, bandspelaren som spelar upp dina innersta tankar, batteriet som kan väcka upp döda, basebollhandsken som fångar … ja just det, meteorer!

Blir det Nick som hinner först och återfinner skrotet, eller blir det den hemliga organisationen som eftersträvar världsherravälde? Eller kommer jorden att gå under på grund av en asteroid?

 Snyggt berättat av Neal Shusterman och Eric Elfman och fint översatt av Jan Risheden. I Harry Potters anda! Fast läckrare, på något vis. Fler delar följer.

Annons