Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarens bästa semesterappar

Kan du inte sluta surfa på ledigheten? Det är okej, det finns
mängder av semesteranpassade appar. Kolla vädret, skicka vykort och
få reseinspiration i mobilen.

+The Travel Book

Letar du efter reseinspiration? Då är det här kanske rätt ebok för dig. The Travel Book av Lonely Planet visar världens länder i bilder, här finns över 800 foton att bläddra runt bland. Du utforskar världen på ett interaktivt sätt. Det finns också höjdpunkter utvalda från 229 länder och kartor över alla länder där de största städerna är utmärkta. Fungerar med en ipad. Priset är 6,99 dollar, vilket är cirka 50 kronor.

Läs mer här.

+Digitala vykort

Kommer du dig inte för att skicka vykort längre? Nu finns appen Postify Postcards som gör jobbet åt dig. Appen hjälper dig att förvandla dina bilder till vanliga, gamla hederliga kort som kommer med snigelposten. Du kan välja foton från Instagram, Facebook eller datorn, lägga till en personlig hälsning och sedan ska det vara klart. Appen uppger att de kan leverera vykort på några dagar i hela världen. Priset för ett vykort är 19 kronor.

Läs mer på: www.postify.com/app

+Koll på semestervädret

Det är inte alltid lätt att veta vilket väder det kommer att bli på semestern när olika vädersajter ger motstridiga besked. Men nu ska en ny app hjälpa sina användare att få en mer säker prognos. Climendo jämför några av de mest populära väderleverantörerna och gör utifrån det en medelprognos och en sannolikhetsuträkning. Ju mer sajterna skiljer sig åt desto mindre sannolikt är det att prognosen faller in. Idén till appen kommer från ett par vågsurfare som tröttnade på att aldrig veta hur vädret skulle bli. Priset är 7 kronor. Läs mer på: www.climendo.com

+Tråkiga semesterbilder?

Får du inte till fotona från den senaste resan? Gör dem mer intressanta med två konstnärliga appar. I Jungle Photo har konstnären Hampus Ericstam byggt upp ett snyggt, stilsäkert och personligt bibliotek av illustrationer, som går att kombinera på tusentals olika sätt. Skapa kollage, lägg till en snygg detalj eller täck över misslyckade delar av fotot helt. Samma konstnär samarbetar med fotografen Jens Andersson i appen Trash Photo, där man i stället kan välja bland över 80 foton på olika detaljer. Priset är 7 kronor. Läs mer här och här.