Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarmånaden med billigast resor

Att fynda resor under högsäsong är inte alltid lätt. Men det
finns en månad som är billigare under sommaren, enligt en ny
undersökning.

En vecka hit eller dit kan göra stor skillnad i plånboken. Åtminstone när man bokar sommarsemester. Augusti är nämligen tiden då utlandsresor är billigast, enligt en jämförelse av resesöksajten Skyscanner. Månaden är till och med årets billigaste - i genomsnitt är biljettpriserna drygt tio procent lägre. Systermånaden juli är däremot dyrast på hela året.

- Den stora prisskillnaden mellan juli och augusti har troligtvis att göra med att de flesta svenskar tar sin sommarsemester i juli. Om man är flexibel och inte har barn i skolåldern gör man rätt i att ta semester senare under sommaren. Då är det dessutom fortfarande varmt i södra Europa, säger Annica Jansson, Nordenchef på företaget.

Juli dyrast

Allra mest prisvärt blir det om man reser i vecka 34 eller 35. Då är priserna upp till 14 procent billigare än vanligt. Se upp för vecka 29 - mitten av juli - då ligger flygpriserna på drygt 24 procent över snittet. Dyrast är annars december månad, följt av mars.

Orkar man inte vänta till augusti kan man med fördel resa i maj i stället. Månaden är den tredje billigaste, enligt jämförelsen, efter augusti och januari.

Kartläggningen visar också att det är billigast att boka sin resa fem veckor i förväg.