Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Hemlig avlyssning – så ringade polisen in Johanna och Mohammad

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Polisen avlyssnade Johanna Möller och Mohammad Rajabi efter att de släppts efter anhållandet i augusti. "Det är allvar, det är mord och jag vill inte bli dömd", säger Johanna på en av inspelningarna.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi greps och anhölls den 16-19 augusti. När anhållandet hävdes fortsatte polisen sin spaning genom hemlig avlyssning i Johanna Möllers bil och av både hennes och Mohammad Rajabis mobiltelefoner. Spaningen och avlyssningen fortsatte när Möller åkte till Thailand. Eftersom polisen visste att Rajabi befann sig i Trondheim och Johanna förväntades komma dit, avlyssnades deras hotellrum.

Här är delar som har framkommit i avlyssningen:

Johanna: ... Norge ... Kan du smuggla dig dit? Det kan ju inte vara så jävla svårt... De kanske har satt en avsändare i vår bil. Det är allvar, det är mord och jag vill inte bli dömd för mord eller medhjälp till mord och sitta i finkan i tio år.

Johanna fortsätter att uppmana Rajabi att vara tyst: "Du ska säga inget. Inget. Du har hållit på och sjabbla till det rejält och jag ska säga ... din käft gav bara olika alternativ, du ska zip – okej?"

Hon instruerar också Rajabi om vad han ska säga om övernattningar på Granliden:

Johanna: Du? Om polisen frågar om vi har sovit över på landet i sommar i en säng.

Rajabi: (Ohörbart) Säng?

Johanna: Ja, på landet (ohörbart) så har vi det, okej? Du och jag har sovit på landet.

Johanna Möller ska också ha försökt få fram meddelanden till Mohammad Rajabi i häktet och till sina familjemedlemmar utanför häktet. Cirka 40 lappar har tagits i beslag.

Bland lapparna som beslagtogs menar åklagarna att det framgår att Johanna Möller har detaljerad information om mordet och mordförsöket vid Granliden den 3 augusti 2016 och att hon försöker instruera och styra samt beskylla andra.